Állásinterjú tippek

 Ha állásinterjúra hívunk, az mindkettőnk számára jelentős pillanat, hiszen ilyenkor döntjük el (nemcsak mi, hanem te is), hogy találkoznak-e elvárásaink.

 Bármilyen állásra is jelentkezz, bárhol a világon, az első állásinterjú kb. egy órát fog igénybe venni. Ha ez jól megy tovább megyünk a kiválasztási folyamatban.

Megnyugtatásképpen, illetve az állásinterjúra való felkészítésként álljon itt néhány tipp olyan Hilti munkatársaktól, akikkel akár találkozhatsz is. Reméljük, hasznosnak találod őket, akár gyakorlott vagy az interjúzás területén, akár ha ez életed első interjúja.

Hogyan mutasd meg nekünk, mire vagy képes

Légy önmagad. Mi azért vagyunk itt, hogy az igazi énjedet ismerjük meg, ne félj hát megmutatni, kicsoda vagy valójában. Olyan emberekre van szükségünk, akik valóban beillenek kultúránkba, és fejlődni tudnak nálunk. Nincs értelme másnak mutatkozni: hosszú távon ez sem neked sem nekünk segít. Lazíts tehát, és légy önmagad.

Légy szenvedélyes. Amennyiben  szenvedélyesen szeretnél részt venni egy szebb jövő felépítésében, mi tudni akarunk erről. Ne engedd, hogy az udvariasság vagy a protokoll feszélyezzen. Az energiádra és a lelkesedésedre vagyunk kíváncsiak, és nem arra, hogy mennyire vagy jártas az adott iparágban.

Légy kíváncsi. Olyan emberekre van szükségünk, akikben megvan a vágy a tanulásra, a bátorság a kihívásokhoz, és fontos számukra a fejlődés, beleértve a saját fejlődésüket is. Így hozhatjuk ki belőled a legjobbat, így segíted vállalatunk fejlődését, illetve így mozdítjuk előre a karriered.

Beszélj nyíltan. Mi nem pipálgatunk jelölőnégyzeteket, így ne aggódj amiatt, hogy netán ‘rosszul’ válaszolsz. Itt nincs ilyen. Mindenkinek vannak erősségei és fejlesztendő területei; az különböztet meg a többiektől, hogy képes vagy tisztán látni ezeket és beszélni róluk.

Szánj ránk egy kis időt. Szakíts időt arra, hogy valamennyire megismerd a vállalatunkat, mielőtt eljössz hozzánk. Amellett, hogy ezzel bizonyságot teszel kíváncsi természetedről, ez egyben lehetőség arra, hogy kimutasd szenvedélyed az iránt, amit mi teszünk, illetve a velünk kapcsolatos értékek iránt.

Képzeld el, milyen lenne velünk dolgozni. És ezt szó szerint értjük – képzeld el magad, amint azokkal az emberekkel dolgozol együtt, akik az állásinterjút tartják. A Hilti erőteljes szellemiséggel rendelkezik, így a veled szemben ülő emberek kiváló tükrei azoknak a csapatoknak, akikkel dolgozni fogsz. Amennyiben el tudod képzelni magad, amint együtt dolgozol azokkal, akik az interjút tartják, akkor jó helyen jársz.

Légy őszinte. Vállalatunk az emberekről szól, és számunkra a személyiség a legfontosabb. Ha mindkét részről úgy érezzük, személyiségünk illik a másikéhoz, nyert ügyünk van.  Tehát ne hidd azt, hogy a kérdésekre bizonyos módon kell válaszolnod és ne készülj előre kigondolt forgatókönyvvel. Mi az őszinte, spontán, valódi énedre vagyunk kíváncsiak.

Érezd jól magad az interjún. Számos dolgozónktól hallod majd, hogy az interjú első percétől otthonosan érezte magát nálunk. Ha te is ugyanezt érzed, ez sokat elmond arról, hogy mennyire tudsz beilleszkedni majd a Hiltinél. Amit az állásinterjú során látsz, az ugyanaz, mint ami várni fog akkor, amikor a Hiltihez csatlakozol. Gondolj tehát kevesebbet a beosztásra, a helyszínre, a fizetésre, gondolj ezek helyett inkább arra, vajon boldog leszel-e nálunk. Elvégre fontos, hogy nap mint nap örömmel érkezz a munkába. Légy tisztában értékeinkkel. A becsületesség, a bátorság, a csapatmunka és az elkötelezettség valóban nagyon fontosak számunkra; ezek jelentik vállalkozásunk magját. Ha azonosulni tudsz velük, kíváncsian várjuk, hogy elmondd nekünk, miért és hogyan.

Valódi példákat sorolj. Próbálj meg igaz példákat megosztani velünk azzal kapcsolatban, hogy hogyan közelítetted azt meg és hogyan érted el azt, amit elértél. Arra vagyunk kíváncsiak, mit tettél vagy mit tennél egy adott helyzetben, és nem arra, hogy mi lenne a legmegfelelőbb. Nem hipotéziseket és elméleteket várunk. Egyszerűen csak meg szeretnénk ismerni a velünk szemben ülő embert, Téged.

Tulajdonképpen erről szól egy állásinterjú. Örömmel várjuk a találkozást. Sok sikert!