A munkahelyi rugalmasság támogatésa, elősegítése

"Szenvedélyünk egy elkötelezett ügyfélkör kialakítása és egy szebb jövő építése". Ez az ígéret az üzleti kultúránk középpontjában áll, és ez ösztönzi elkötelezettségünket az új, innovatív termékek és szolgáltatások fejlesztésében. Az ügyfélre összpontosítva jelentős erőfeszítéseket és erőforrásokat fektetünk olyan új megoldások megtalálásába, amelyek hatékonyabb munkamódszereket eredményeznek. A csapattagjainkról sem feledkezünk el, és elmondhatjuk, hogy büszkék vagyunk hírnevünkre, mint kiváló munkahelyre.

 

Rendszeresen felülvizsgáljuk belső folyamatainkat, hogy minden munkatárs számára a legjobb munkakörnyezetet hozzuk létre. Ez a módja annak, hogy megjutalmazzuk azokat, akik időt, energiát és szakértelmet szentelnek ügyfeleink elkötelezettségének növelése érdekében. Mindenkinek hasznos ez. Tekintsd meg meg néhány rugalmas munkamegoldásunkat, és azt, hogy ez hogyan támogatja csapattagjainkat abban, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt magánéletük és karrierjük között a Hiltinél.

"Olyan rugalmas megoldásokat kínálunk, amelyek a csapattagjaink számára lehetőséget nyújtanak arra, hogy munkájukat rugalmasan végezzék saját igényeik szerint."

Sabine Krauss, a humán erőforrás globális vezetője

 

Tekintsd meg néhány rugalmas megoldásunkat, és hogy ezek hogyan támogatják csapattagjainkat, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt magánéletük és karrierjük között a Hiltinél.

A munkaidőm

Munkatársaink az igényeiknek megfelelően rugalmasan szervezhetik meg munkaidejük egy részét. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít - mind a csapattagok, mind a vállalat számára.

 

"Hello, Emma vagyok az Egyesült Királyság jogi csapatából, és szeretném megosztani, hogy a Hilti hogyan támogatja, hogy gondoskodjak a kisfiamról."

Szabadságaim

A Hiltinél lehetőséget biztosítunk a csapattagoknak arra, hogy fizetés nélküli szabadságra menjenek a törvényi előírásokkal összhangban. Lehetőség van pár napos szabadságra rövid előrejelzéssel, vagy hosszabb időtartamú távollétre. Mindezeken túl biztosítjuk az ún. fizetett alkotói szabadság intézményét is.
 

"Hello, Étienne vagyok, Business Coach vagyok Svájcban, és szeretném megosztani, hogy a Hilti miként támogatott engem, amikor úgy döntöttem, hogy alkotói szabadságra megyek ."

Családi szabadság

Valakinek több időre van szüksége a gyermekei születése után, valakinek pedig szüksége lehet egy kis időre a szülei, szerettei gondozására. A Hilti rugalmasságot kínál, hogy munkatársaink tudjanak reagálni a családi környezetben bekövetkező változásokra, legyen az megváltozott munkaidő, fizetés nélküli szabadság, vagy extra szabadnapok.

 

"Szia, Anne vagyok az Egyesült Államok jogi csapatából, és azt szeretném megosztani, hogy a Hilti miként támogatott engem, amikor megszületett a második gyermekem."

A munkahelyem

Nem minden funkció és tevékenység teszi szükségessé a dolgozók állandó jelenlétét az irodában. Nagyobb szabadságot biztosítunk olyan megoldásokkal, mint a távmunkavégzés és az otthonról dolgozás, így a feladatok máshol is elvégezhetők.

"Hello, Ximena vagyok, és marketing igazgatóként dolgozom a Hilti központjában. Liechtensteinben. Anyaként nagyra értékelem, hogy a Hilti nagy rugalmasságot és támogatást nyújt nekem: otthonról dolgozhatok, ha szükséges, és megszervezhetem feladataimat a családi helyzet alapján."

Nyugdíjazásom

Több év intenzív munka után a prioritások megváltozhatnak. Számos lehetőséget kínálunk az alkalmazottainknak, akik nyugdíjazás előtt állnak.

"Hello, Ady vagyok az Egyesült Királyság értékesítési csapatából, és azt szeretném megosztani veletek, hogy hogyan sikerült tovább dolgozni, amit imádok, ahelyett, hogy nyugdíjba vonultam volna."

Mit csinálunk

Fedezd fel, hogy mit csinálunk vállalatként, hogy a Diverzitást és Befogadó környezetet a mindennapi életünk részévé tegyük.