HR-es, pénzügyi és marketing állások

Ha arra vágysz, hogy lelkesen járj be dolgozni, erre tökéletes megoldás egy állás a Hiltinél, ahol olyan karriert építhetsz, amilyet sehol máshol.​

A vállalati innováció élvonalát kínáljuk, ahol a munkakultúra egyedi, a munkaritmus pedig igen gyors. Elvégre, ha meg szeretnénk tartani vezető pozíciónkat az iparágon belül, vállalati szinten is úttörőknek kell lennünk.

Ez egy igen dinamikus munkahely, hiszen folyamatosan keressük annak a módját, hogyan inspiráljuk munkatársainkat, akik így a legjobbat hozhatják ki magukból, és kiváló eredményeket mutathatnak fel.

Itt minden az emberekről szól – csapatainkról és ügyfeleinkről. Annak ellenére, hogy a Hilti csapata több mint 23 000 főt számlál, mindenki egyetért abban, hogy a kiváló teljesítményre való ösztönzés mellé egy szorosan családias légkör társul.

Nem egyszerűen csak egy irodai munka

Irodai pozícióink a HR, a pénzügy és a marketing területeit fedik le. A megszokott 'támogatói' munkakörökkel ellentétben ezek a csapatok arra hivatottak, hogy irányítsák munkatársainkat, megvalósítsák stratégiáinkat és formálják üzletünket. Elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy ügyfeleinknek prémium szolgáltatásokat nyújthassunk, és ez az, ami valójában a Hilti lényege.

A Hiltiben az a különleges, hogy csapatunk tagjaként saját projektjeid teljes kidolgozási folyamatának részese lehetsz – a koncepciótól a leszállításig. Egyértelmű, hogy ezt a lehetőséget nem találod meg akármelyik marketing vagy pénzügyi munkakörben

A teljes projektciklusokban való részvétel és képességeid fejlesztése során egyértelművé válik, hogy lüktető és jutalmazó légkörével a Hilti tökéletes helyszíne a karriered építésének. Mutasd meg, mit tudsz, és akár arra is van esély, hogy munkaköröd máshol folytasd, tudásodat más piaci környezetben kamatoztathatod, ahol a kihívások is mások. 

 

„Itt valóban családias a hangulat, és szó szerint bármikor bekopoghatsz akármelyik igazgató irodájába. Felettesed pedig keményen dolgozik azon, hogy segítsen fejleszteni képességeidet, szakmailag és személyi szinten egyaránt.”

Amer Antar vezető projektmenedzser

Azonnal jutalmazzuk kiváló teljesítményed

Munkatársaink képzése és fejlesztése során azt a küldetést tartjuk szem előtt, hogy hosszú távon meg is tudjuk tartani őket.

Bármilyen beosztásban, bármilyen szinten dolgozzál, gondosan odafigyelünk szakmai előmeneteledre, személyes coachingot/mentoringot biztosítunk, és minden támogatást megkapsz tőlünk ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket érhess el.

Amikor belépsz a vállalatunkhoz, kezdetben megismertetjük veled ‘a Hilti kulturáját’, amely olyan értékeket tartalmaz, mint a becsületesség, bátorság, csapatmunka és elkötelezettség, valamint munkahelyi kultúránkat és fejlődési stratégiánkat.

Ezt követően biztosítjuk mindazt a szaktudást, melyre szükséged lesz ahhoz, hogy kimagasló teljesítményeket érje el beosztásodban, legyen szó akár szakmai továbbképzésről, idegennyelv-tanfolyamról, vagy akár menedzsment képzésről. 

Ugyanakkor igen mélyreható folyamat keretében értékeljük dolgozóinkat úgy, hogy a vállalat összes munkatársával évente közös megbeszélés keretében átbeszéljük a teljesítményt és a karrier utakat  Így megtaláljuk a lehetőségeket arra, hogy munkatársainkat különböző felelősségi körök, kultúrák és piaci kihívások közepette fejlesszük. Ezáltal tudjuk bővíteni készségtárad, táplálni ambíciód, és ajtót tudunk nyitni karriered előtt.

Kiválóan teljesítő munkatársaink nagyon gyorsan vezetői pozícióba kerülnek a Hilitnél, és a vezetői pozíciók 80%-át belső jelöltek töltik be.  Mi bizonyíthatná ennél jobban azt, hogy milyen nagyra értékeljük munkatársainkat?

Az üzletvezetés és -formálás különböző útjai

Vállalatunk csapatának tagjaként pontosan ez leszel – egy kiváló csapat tagja. Üzleti modellünk teljes mértékben a csapatmunkán alapul, és éppen ettől válik ez a munka annyira élvezetessé és gyümölcsözővé.

Hadd mutassuk be a három legfontosabb irodai beosztásunkat.

HR

• Egyedülálló vállalati kultúránk a titka annak, hogy munkatársaink hűségesek a Hiltihez, így nem ritka az sem, hogy egy családban két generáció tagjai is nálunk dolgoznak. Azon felül, hogy emberekkel dolgozunk, felismertük, hogy az emberek szervesen hozzátartoznak sikerünkhöz. Éppen ezért első számú célunk a tehetségek bevonzása, fejlesztése és megtartása.

• HR csapatunk tagjaként támogatod munkatársainknak abban, hogy megvalósíthassák önmagukat, legyen szó akár a tehetségek és állások egymásnak való megfeleltetéséről, vagy akár részmunkaidős és rugalmas munkalehetőségeink népszerűsítéséről.

• Vezetőinkkel szorosan együttműkve olyan stratégiákat dolgozol majd ki, melyek támogatják csapatainkat, és ezáltal elősegítik üzletünk növekedését. Együtt kreatív és izgalmas utakat választhatunk csapataink számára, a legjobbat hozva ki a Hilti munkatársaiból. 

• Segítségünkre leszel, hogy kialakítsuk és végrehajtsuk HR-stratégiánkat, mely azon a hiten alapul, miszerint sokszínű, befogadó és kitűnően teljesítő csapatokkal kiemelkedő eredményeket lehet elérni. Szemléletmódunk az, hogy globálisan gondolkodunk, és helyileg cselekszünk.

• HR-es munkaköreink a tehetségek bevonzásától és megszerzésétől a képességmenedzsmenten át a vezetőképzésig terjednek. 

Tekintsd meg HR-es állásainkat 

Pénzügy

• Ez a munkakör igen messze áll a számhegyekkel való küzdelemtől: itt együtt kell működnöd a többi üzleti osztállyal a fontos projektek megtervezésében és kezelésében, illetve ezekkel kapcsolatban tanácsadásra is szükség lehet. Ellenőriznöd kell, hogy ezek a projektek jövedelmezőek-e.

• Szükség van arra, hogy erőteljesen üzleti beállítottságú légy és bizonyos értelemben gyakorlati, azaz utcai tapasztalatra is szükséged lesz ahhoz, hogy alkalmazni tudd pénzügyi jártasságod a különféle kereskedelmi kérdések megoldása során.

• Ugyanakkor bekapcsolódsz majd a nem üzleti jellegű vállalkozásokba is, mint amilyenek például a jótékonysági és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeink, valamint a saját képzési és fejlesztési kezdeményezéseinkbe való befektetések.

• Ami a pénzügyi pályák természetét illeti, ritka előnyös helyzetben leszel annak köszönhetően, hogy saját projektjeidnek teljes életciklusát végigkövetheted az életképesség és kockázatok meghatározásától, illetve a tervezéstől kezdve egészen a marketing, értékesítés és terjesztés fázisáig.  

• Bizonyítsd be, hogy készen állsz a következő kihívásra, és lehetőséget kapj arra, hogy szakértelmed más piaci szituációkban kamatoztathasd – legyen szó akár stabilitásról vagy növekedésről, gyenge vagy erős árfolyamról, új vagy régi piacról, mindenképpen lenyűgöző tapasztalatban lesz részed. 

• Pénzügyi munkaköreink az áranalízistól és hitelkockázat-elemzéstől a pénzügyi számvitelig és az üzletkontrollig terjednek.  
  

Tekintsd meg pénzügyi állásainkat

 

Marketing

• A marketing alapvető fontosságú a Hilti üzleti modellje számára, mivel biztosítja azt a piaci rálátást, amely termékfejlesztésünket irányítja – legyen szó szerszámokról, szolgáltatásokról vagy szoftverekről, emellett meghatározza értékesítési stratégiánkat. 

• Marketing csapatunk részeként az egyenletes üzleti növekedés hosszú távon tartható irányának kialakításán fogsz dolgozni. Vállalatunk erőteljesen proaktív megközelítést alkalmaz: nem vagyunk negyedéves célkitűzésekhez kötve, éppen ezért nem vagyunk a rövid távú vagy reaktív tervezés hívei. 

• Rendelkezésedre áll majd egy elképesztő méretű adatbázis, mely tartalmazza többek között a magatartásbeli és az előre látható piaci trendekre vonatkozó adatokat is, így mennyiségi, minőségi és innovációs szempontból tudod majd meghatározni a termékeink iránti ügyféligényt.

• Az üzlet mindig az ügyfelekről szól. Az ügyfeleknek pedig magas elvárásaik vannak a prémium termékek tekintetében. A marketing tehát ezekre a piaci meglátásokra alapozva formálja a stratégiákat és kezdeményezéseket vállalatunk többi területét illetően.

• Ugyanakkor lehetőséged lesz – bizonyos értelemben egyedülálló módon a marketing világában – a maguk egészében látni a projekteket a termékkoncepciótól kezdve egészen addig, míg az adott termék az ügyfél kezébe kerül.  

• Marketinges munkaköreink a termék-, ipari, szoftver- és szolgáltatásmenedzsmenttől a piackutatáson és digitális marketingen át a márka- és kommunikációs tanácsadásig terjednek. 

Tekintsd meg marketing állásainkat