​Mérnöki állások

Bennünket az innováció éltet, és mérnökeink naponta azzal a kihívással szembesülnek, hogy innovatív megoldásokat találjanak a biztonság és hatékonyság terén.​

Csatlakozz mérnöki csapatunkhoz, hogy részt vehess akár az építkezéseken végzett mérnöki-tanácsadói munkában, akár a szoftverépítésben vagy termékfejlesztésben K+F innovációs központjaink egyikében. Szakosodhatsz gépészetre, optikára, vegyi anyagokra vagy fémekre... tűzoltó berendezésekre, rögzítőelemekre, rozsdaállóságra vagy földrengéstanra. Bármi legyen is a szakterületed, fontos szereped lesz majd néhány igazán izgalmas, a technológia élvonalában megvalósuló projektben.

Stabil mérnöki háttérrel kell rendelkezned, számunkra azonban főként a tanulási vágy a fontos, illetve az a képesség, hogy a bonyolult tervezési koncepciókat összehangold a gyakorlatias szaktudással.

Elvégre termékeinket az ügyfelek számára tervezzük, így a személyes elhivatottság elengedhetetlenül fontos számunkra.

​Ugyanannyira szól az emberekről, mint a technológiáról

Noha a csapatunkhoz való csatlakozás feltétele a műszaki beállítottság, mérnöki állásaink egyike sem csak tisztán technikai irányultságú. Neked inkább tanácsadói szereped lesz, ahonnan mindkét világra rálátással leszel – az innováció élvonalában dolgozhatsz, miközben kapcsolatokat építhetsz ki a lelkes ügyfelekkel.
 
Mérnökeinket már a projektek korai fázisába bevonjuk, megteremtve a kapcsolatot az ügyfél igényei és a termék tervezése között, majd ebben a szellemben lépünk tovább a marketing és értékesítés területére.
 
Számos építési projekt váratlan kihívásokkal szembesít, amikor a kész termékek nem felelnek meg a feladatnak. Éppen ezért a helyszíni feladatokat ellátó mérnökeink együttműködnek az ügyfelekkel és vállalkozókkal, hogy testreszabott megoldást találjanak, amit majd K+F és szoftvermérnökeink nagy hozzáértéssel megvalósítanak.
 
A Hiltinél első perctől nagy felelősség hárul majd rád és ha egyenletesen, kimagasló szinten teljesítesz, nagyon gyorsan csapatvezetővé válhatsz. Egy állandóan pezsgő, sokszínű tehetségekkel dolgozó munkahelyi kultúrába kerülsz be – itt mindenki egyedi a maga módján, azonban közös bennük az elhivatottság, hogy egy szebb jövőt építsenek.

„Imádom, hogy a munkám nem csak tisztán műszaki jellegű. Része a tervezés és az emberekkel való kommunikáció is. A munkahelyi kultúra lenyűgöző. Tény, hogy tele van kihívásokkal, ugyanakkor barátságos és jó hangulatú. Minden a csapatmunkáról szól, és az ötleteidet valóban figyelembe veszik.” 

Andreas, a vállalati kutatási és technológiai osztály vezetője 

Mutasd meg, hogy szenvedélyesen vágysz a tudásra, és mi tovább tápláljuk ezt a vágyat

Ha azt várjuk, hogy díjnyertes innovációkkal rukkolj elő, az azért van, mert a legjobb képzési lehetőségeket biztosítjuk számodra egy világszínvonalú környezetben. Felkínáljuk az összes tudást és támogatást, amire csak szükséged lehet ahhoz, hogy kitűnően teljesíts pozíciódban. Személyes coaching alkalmakat, továbbképzéseket és kitüntetett odafigyelést biztosítunk, hogy építhesd karriered. ​

Ugyanakkor igen mélyreható folyamat keretében értékeljük dolgozóinkat úgy, hogy a vállalat összes munkatársával évente közös megbeszélés keretében átbeszéljük a teljesítményt és a karrier utakat  Így megtaláljuk a lehetőségeket arra, hogy munkatársainkat különböző felelősségi körök, kultúrák és piaci kihívások közepette fejlesszük. Ezáltal tudjuk bővíteni készségtárad, táplálni ambíciód, és ajtót tudunk nyitni karriered előtt.

Kitűnően teljesítő munkatársaink nagyon gyorsan vezetői pozícióba kerülnek a Hilitnél, és a vezetői pozíciók 80%-át belső jelöltek töltik be.  Mi is bizonyíthatná ennél jobban, hogy mennyire értékeljük munkatársainkat!

Az innováció különböző útjai

Mérnöki csapatunk tagjaként pontosan ez leszel – egy kiváló csapat tagja. Mérnöki modellünk teljes mértékben a csapatmunkán alapul, és éppen ettől válik ez a munka annyira élvezetessé és gyümölcsözővé. 

A mérnöki terület körébe három fő munkakör tartozik, és Te döntöd el, melyik illik leginkább hozzád: a helyszíni mérnöki munka az ügyfelekkel való együttműködést jelenti a kiemelt építkezéseken; a kutató-fejlesztő mérnök az innovatív termékmegoldásokon dolgozik; a szoftverfejlesztő mérnök pedig megkönnyíti és biztonságosabbá teszi ügyfeleink munkáját. 

Alább e három izgalmas állás bővebb leírását találja.

Helyszíni mérnöki tevékenységet végző mérnök-tanácsadó (Field Engineer)

• Ez egy tanácsadói állás, építkezéseken fogsz dolgozni a tervezőkkel és építészekkel, illetve a szerkezetépítő mérnökökkel és a vállalatvezetőkkel együtt. 

• Korán bekapcsolódsz majd a tervezési fázisba, és megszilárdítod e kapcsolatokat azáltal, hogy megmutatod, milyen hozzáadott értéket tud biztosítani a Hilti, ha megoldásait már a tervezési szakaszban figyelembe veszik – a rögzítőelemeken, fix pontokon és szerelőrendszereken át a hozzájuk tartozó tervező szoftverekig.

• Ezt követően a tervezőnek segítesz majd életre hívni az elképzelést: a terveket "lefordítod" az építési és termelési csapatok számára, beleértve a vállalkozókat, illetve a marketing és az értékesítési osztályt is.

• A Tiéd az egyik legfontosabb állás a Hiltinél, hiszen  összekötő kapocs leszel a tervezés és az értékesítés, a terv és a megvalósulás között. Munkád során odafigyelsz a tervezési igényekre, az építési szabályozásokra és a potenciális problémákra egyaránt.

• Ehhez a munkakörhöz nincs használati utasítás, hiszen minden kiemelt beruházási projektnek megvannak a maga sajátos kihívásai. Éppen ezért fontos, hogy gyorsan gondolkodj és megtaláld a testreszabott megoldásokat a váratlan eseményekre. 

• Hasznos lehet az építőmérnöki, szerkezetépítői vagy épületgépszeti háttér, amelyet hasznosítani tudsz a tervezés során. Amire azonban valóban szükségünk van, az a tanulási vágy, illetve az a képesség, amellyel össze tudod kapcsolni a műszaki terminológiát az emberek gyakorlati természetű szaktudásával. 

Tekintsd meg terepmérnöki (Field Engineer) állásainkat

Kutató-fejlesztő mérnök

• A kutatás és fejlesztés viszi előre üzletünket, ez a vérkeringésünk része. Ennek segítségével tudjuk megelőzni versenytársainkat, és ezért fektetjük be évente forgalmunk több mint 5%-át a gyémántrendszerek, mérőeszközök, tűzoltó berendezések, rögzítőelemek stb. új megoldásainak felkutatásába.

• K+F mérnökként  technológia élvonalában fogsz dolgozni, és első perctől kezdve felelősségteljes feladatokat kapsz majd.

• Úgy véljük, bárhonnan érkezhetnek nagyszerű ötletek. Éppen ezért egy sokszínű K+F csapat része leszel, diplomások, posztgraduális képzésben részt vevők, illetve nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező szakemberek mellett.

• Amennyiben forradalmi ötleteid megelőzik a korukat, szabadalmaztatjuk azokat, hogy a jövő innovációivá fejleszthessük őket.

• A termékfejlesztésbe a teljes életciklus minden fázisában bekapcsolódsz majd, mindig kézzel fogható eredményekkel. Ez óriási sikerélményt nyújt majd, ugyanakkor lehetővé tesz egyfajta egyedi betekintést abba, ahogyan a világunk felépül.

• Emellett rálátásod lesz a funkciók teljes láncolatára, amelyen a termékek végighaladnak: a termelésre, működésre, ellátásra, projektmenedzsmentre, marketingre és értékesítésre.

• Mivel közvetlenül az ügyfelekkel dolgozol majd együtt, valamelyik a világ legkülönbözőbb pontjain található termelőegységünkben, munkád részeként biztosítanod kell a kapcsolatot termékeink elméleti és gyakorlati alkalmazhatósága között.

• Világszínvonalú K+F laboratóriumaink vannak Schaanban (Leichtenstein), Kauferingben (Németország), Sanghajban (Kína) és Irvingben (Texas, USA) – mindegyikük a legmodernebb technológiával van felszerelve, hogy szimulálhassuk az alkalmazásokat és teszteket hajthassunk végre.

Tekintsd meg kutató-fejlesztő mérnöki állásainkat

Szoftverfejlesztő mérnök

• Szoftverfejlesztő mérnökként azoknak az egyedi szoftvermegoldásoknak a tervezésében és kódolásában segítesz majd, amelyek valóban megkülönböztetnek bennünket versenytársainktól.

• Ugyanakkor ügyfeleink segítéségére leszel abban, hogy könnyedén megérthessék és használhassák szoftvereinket, legyen szó hibaelhárítási javaslatokról, konzultációkról vagy felhasználói útmutatókról.

• Ez több, mint egyegyszerű műszakai állás: kiváló kommunikációs és kapcsolatteremtő készségekkel kell rendelkezned. Munkád nagy részben abból fog állni, hogy a száraz kódokat felhasználóbarát mérnöki társalgássá fordítsd át.

• Folyamatosan közvetlen kapcsolatban leszel ügyfeleinkkel, valamint termelési és marketingcsapatainkkal annak érdekében, hogy felismerhesd az igényeiket és azt a módot, ahogyan hatékonyan tudod tolmácsolni számukra a szoftvereket.

• Várhatóan néhány roppant izgalmas terméken is dolgozol majd, például a terhelés kiszámítására, a stressztolerancia mérésére, illetve a keverési arányok meghatározására szolgáló megoldások mentén.

• Emellett a K+F laboratóriumainkban használt tesztelő szoftverek fejlesztésében is segítségünkre leszel, esetenként akár külső kutatóközpontokkal és egyetemekkel is együttműködve.

• Megismered majd a termékek különböző generációit – projektről projektre, frissítésről frissítésre –, és gondoskodsz arról, hogy az összes új előny megvalósuljon és hatékonyan használható legyen.  

• Előnyt jelenthet a szoftverfejlesztő mérnöki, mérnök-informatikusi, informatikusi, matematikusi, fizikusi vagy statisztikusi végzettség, bennünket azonban elsősorban a tudásvágy érdekel, illetve az, hogy megvan-e a képességed arra, hogy a műszaki terminológiát azokkal is megértesd, akik nagyrészt vázlattömbbel vagy fúrógéppel dolgoznak. 

Tekintsd meg szoftverfejlesztő mérnöki állásainkat