Vállalatunk társadalmi felelősségvállalása

Mind a mai napig arra ösztönözzük csapattagjainkat, hogy kapcsolódjanak be különféle CSR tevékenységeinkbe: hagyják el íróasztalukat és tűrjék fel ingujjukat. Azt szeretnénk, ha szívesen jönnél munkába, és gyarapíthatnád tapasztalataid körét a közösségi elhivatottság és csapatmunka révén.

Íme néhány a társadalmi felelősségvállalás számos módja közül:

Habitat for Humanity szervezet – Tedd félre néhány napra a munkádat, és segíts a rászorulóknak otthont építeni vagy megteremteni az anyagi lehetőséget a saját vagy bérelt lakásra. Tagja lehetsz egy olyan csapatnak, amely elkészíti alapot, egymásra rakja a téglákat, felhúzza a tetőt, és személyesen adja át a kulcsot az új lakóknak.

 

  Day of Caring szervezet – Töltsd a napot egy élelmiszerbankban vagy egy állatmenhelyen, vigyél ebédet egy rászorulónak vagy takaríts a környéken. Fess le egy kerítést vagy javíts meg egy játszótéri csúszdát, gondoskodj egy idős emberről vagy látogass el egy iskolába, ahol a lányokkal az építőiparban rejlő karrierlehetőségekről beszélgetsz.

Building in Bamboo - Építkezés bambuszból – Csatlakozz csapatunkhoz, mely a világ fejlődő országaiban élő rászorulók számára tervezett bambuszházak felépítésének biztonságos és hatékony módozatait kutatja. Kampányunk része, hogy harcolunk a nem megfelelő életkörülmények ellen azáltal, hogy hozzáférhetővé tesszük a fenntartható építkezéshez szükséges eszközöket és szakértelmet.

Hilti Alapítvány – Reményt adó projektek

 A Hilti Alapítvány 1996-ban jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a hátrányos helyzetű embereket egy önálló és független életforma kialakításában. Az Alapítvány tevékenységei világszerte, számos területen támogatják a fenntartható projekteket, melyek a kezdeti szakaszt követően anyagilag önellátóvá válhatnak, illetve mennyiségileg meghatározhatók és lemásolhatók.

Az Alapítványt anyagilag a Martin Hilti Családi Tröszt és a Hilti Csoport egyaránt támogatja, mely éves nyereségének 2%-át közvetlenül az Alapítvány projektjeire fordítja. Ez a számottevő hozzájárulás csak a Hilti alkalmazottainak egyedülálló hozzáállása révén valósulhat meg, akik valódi szenvedéllyel, hozzáértéssel és tapasztalattal segítik hozzá a Hilti Csoportot a sikerhez.

A Hilti munkatársai amellett, hogy hozzájárulnak az Alapítvány számos projektjéhez, erőteljes személyes elhivatottságot is mutatnak a Hilti országos szervezetei által életre hívott helyi projektek iránt. A nagyfokú személyes odaadás mindannyiunk esetében megnyilvánul abban, ahogyan azon dolgozunk, hogy a jelentős és innovatív projektek elindulhassanak és sikeresen továbbvihetők legyenek. 

Az Alapítvány számos területen folytat aktív tevékenységet a kultúra és a megfizethető lakhatás biztosításától kezdve a katasztrófasegélyezésen át az oktatásig és a szociális vállalkozói szellem fejlesztéséig. Ez a széles látókörű megközelítés tükrözi a Hilti Csoport hihetetlen sokszínűségét, amely több mint 27 000 embert foglalkoztat, és jelen van a világ összes kultúrájában és nyelvi régiójában.

A Hilti Alapítvány, a Martin Hilti Családi Tröszt és a Hilti Csoport működteti ezeket a projekteket, ösztönözve a hátrányos helyzetű embereket, és rávilágít arra, hogy mennyi jó származhat a lehetőségek kiaknázásából. Ezek a kezdeményezések ugyanakkor reménykeltésre is szolgálnak. Néha egy kis lépés, melyet valahol a világon megtesznek, elegendő ahhoz, hogy az emberek, családok és teljes társadalmak élvezhessék a fenntarthatóság adta előnyöket.

A Hilti Alapítvánnyal és projektjeivel kapcsolatos további információkért látogass el a www.hiltifoundation.org