Hogyan vehetsz részt Te is a D&I utunkon?

Egy kiválóan teljesítő globális csapat létrehozásánál, a diverzitás csak félsiker. Ez azért van, mert a sokszínű csapatoknak is megvannak a saját kihívásaik. Természetes az, hogy a hozzánk hasonló tulajdonsággal rendelkező emberekhez vonzódunk, ugyanakkor ez az eltérő véleményének kizárásához vezethet.
Az a képesség, hogy a dolgokat más szemszögből lássuk, lehetőséget biztosít számunkra, hogy kreatívabbak, innovatívabbak és hatékonyabbak legyünk.
 

De ez csak akkor történik meg, ha a csapattagok meghallgatják egymást, és örömmel fogadják egymás véleményét. Ezt nevezik befogadó környezetnek.
 

Globálisan számos kezdeményezésünk van, hogy mindenki számára kiváló munkahelyet teremtsünk. Támogatjuk az alkalmazottak csoportjait és fórumokat, hogy tudatosságot hozzanak létre. És arra ösztönözzük a csapattagokat, hogy ötleteket cseréljenek és hálózatot építsenek ki. Sikeresen támogattunk mentori programokat számos Hilti szervezetben szerte a világon.

Kultúrális utazásunk – “THE HILTI WAY”

Több mint 75 évvel ezelőtt Martin Hilti megértette, mennyire fontos az emberek számára, hogy úgy érezzék, hogy valami jelentőséggel bírót alkossanak, és egy sikeres csapathoz tartozzanak. Lelkesedéssel kezelte, vezette és inspirálta az embereket, akik mind befolyásolták a Hilti vállalati kultúráját. Egy értékeken, küldetésen alapuló vállalati kultúra fenntartása komoly erőfeszítést követel mindannyiunktól.

A több évtizedes múltra visszatekintő kultúránk kialakításának egyik alap pillére az ún. kultúrális utazásunk (csapatépítő tábor). E táborok világszerte minden csapattag számára szólnak, ahol csak a vállalati kultúrával foglalkozunk. A táboroknak három fő eleme van: a vállalathoz való hozzájárulás, a csapatépítés és a önértékelés. Megtanuljuk a visszacsatolásokat feldolgozni és helyesen megfogalmazni, inspirálni egymást, meghatározni és végrehajtani új feladatokat hogy jobban élvezhessük mindennapi munkánkat. A legutóbbi táborban - Pit Stop Champion 2020 - nagy hangsúlyt fektetett a Befogadó környezet témájára.
 

Nők a Hiltinél – GiRL POWER – GRL PWR

Magyarországon 2016-ban női munkatársaink támogatásával életre hívtunk egy olyan önszerveződő csoportot, amely a sokszínűsére és a befogadásra összpontosít. A csapat tagjai - a felmerült igények mentén - döntenek arról, mi az amin változtatni szeretnének annak érdekében, hogy elégedettebbek és még eredményesebbek legyenek munkahelyükön, és mik azok az aktivitások melyek támogatják a befogadást. Közös erőfeszítéssel olyan megvalósítási terveket dolgoznak ki, melyet utána a vállalat működésébe is beillesztenek.

A GRL PWR tagok évente kétszer tartanak csapat szintű megbeszélést, demokratikus módon válaszott csapatvezetőjük irányításával. A találkozók és aktivitások anyagi hátterét a Hilti, szakmai szponorálását pedig a felsővezetés adja. E szerveződés nagyszerű lehetőség arra, hogy a csapattagok új készségeket fejlesszenek ki és tanuljanak mások tapasztalataiból és hozzájáruljanak a vállalat fejlődéséhez.
 

Előítéletek nélkül

Kifejlesztettük az ún. "Beyond Bias" („Előítéletek nélkül“) gyakorlati oktatásunkat, hogy vezetői szinten tudatosan foglalkozzunk tudatalatti előítéletek témájával. Az itt elsajátítottakat összekapcsoljuk az olyan kulcsfontosságú értékelési folyamatokkal, mint például alkalmazottaink fejlesztése, vagy toborzása. Ezzel segítjük csapatvezetőinket, hogy tudatában legyenek saját előítéleteikkel, és ezáltal tudatosabb és objektívabb döntéseket hozzanak.

Célunk, hogy jobban megértsük alkalmazottainkat, és rugalmasan reagáljunk igényeikre. Ezért fókuszt helyezünk arra is, hogy feltárjuk a vegyes csapatok vezetésével járó kihívásokat és lehetőségeket.
 
 

Mit csinálunk

Fedezd fel, hogy mit csinálunk vállalatként, hogy a Diverzitást és Befogadó környezetet a mindennapi életünk részévé tegyük.

"Mindenki olyan kedves! A sokszínűség a vállalatnál, a világ minden tájáról érkező emberek befogadása - nem számít, hogy mi a nemzetiséged, milyen a bőröd színe - mindannyiunknak ugyanaz a célunk!"

Sam- üzletfejlesztési menedzser - Shanghai